Chcesz stworzyć własną grę? Teraz masz okazję! www.rpgmaker.pl Z tamtąd ściągniecie RPG makera
Uczeń
Witam.Jestem początkującym w programie RPG Maker.Robię własną grę i mam pytanie :
czy da sie jakoś zrobić tak żeby np. nasz bohater ma 1 lisc czegos tam i 1 fiolke.Używa np stołu
i ma miksturke.A jeżeli nie ma wszystkich przedmiotów to nic nie zrobi.Prosiłbym o pomoc.
Z góry dziekuję.
Uczeń
Tak to dość proste
Uczeń
No właśnie dla mnie nie ;/ Jak Ty to umiesz zrobiłbyś poradnik?
Uczeń
@!Yup i do this !@
Ostatnio edytowany przez Mistrzu_Rafaelo (2010-05-22 12:41:52)
Dobra masz coś takiego.
Chokies Waż miksturki i odejdz
W warz miksturki np chokies leczenia,many,specjalne,wróć
Potem w miksurki leczenia dajesz chokies mała srednia duza.
Np w mała dajesz Condition item liść leczniczy in inventory. Następnie robisz jeżeli tak to Add to inventory mała miksturka HP
Opisał bym lepiej ale ja juz skonczylem z rpg makerem
Uczeń
Ehh sorka ale ja zbytnio nie rozumiem ;/ Jakbyś mogł jakoś to tak jaśniej wytłumaczyć , byłbym wdzięczny.
Ja ci z chęcią wytłumaczył tylko narazie musze wiedzieci co zrobić aby dojść do tego co robi warunki.
Uczeń
sitax5 napisał:
Ja ci z chęcią wytłumaczył tylko narazie musze wiedzieci co zrobić aby dojść do tego co robi warunki.
Byłbym wdzięczny
bo ja robie niestety na RPG Tsukru 2003 bo po 1. to muj RPG Maker XP to demo czasowe 2. jest on po angielsku.
Uczeń
http://www.mediafire.com/?yn3nmocnoky <---Tu jest (chyba) pełna wersja po polsku.
Uczeń
Dobra można temat zamknąć , rozwiązane.
PS Sorry za double posta
Uczeń
Matik, sorry że tak cie olałem ale przez pewien czas tak naprawdę w ogóle nie bawiłem się rpg makerem ale zaraz zrobię poradnik !!